Citywave testen bij BOOT in Düsseldorf

Op 25 januari zijn Stichting Surfpark en 247Waves naar BOOT Düsseldorf geweest om de Citywave pool te testen. Het was een interessante dag en er is veel kennis opgedaan over de Citywave. Dankzij het enthousiaste team van Citywave hadden wij genoeg test uren in de pool. Seb den Otter was niet meer uit de golf te slaan en bleef door surfen tot zijn benen (normaal armen) niet meer konden.

s’Ochtends vroeg reed Jeroen den Otter samen met Seb (zoon van Jeroen) weg met zijn VW busje om Joeri Fredriks en Andy Woodcock op te halen voor de trip naar BOOT Düsseldorf. Eenmaal aangekomen was iedereen onder de indruk van de grote van deze boot en watersport beurs. Hallen gevuld met allemaal verschillende soorten vaarboten van enorme speedboten tot aan woonboten en de laatste innovaties & trends op watersport gebied. Om dit alles bekijken ben je wel minmaal 2 dagen bezig. Maar snel door naar achter richting de Beach World. THE WAVE dat is het doel!

 

 

 

 

 

 

Beach World is een beurshal gevuld met kitesurf, windsurf, wakeboard basin met de laatste uitvindingen en THE WAVE!
Wat meteen opvalt is dat er allemaal mensen aan het kijken zijn naar surfers van jong tot oud. Er hangt een hele positieve sfeer. Een commentator praat op de achtergrond mee en begeleidt de verschillende surf rondes. Vanaf de zijkant stappen de surfers met of zonder begeleiding van instructeurs op de golf. Surfers die vallen gaan met het water mee en worden aan de bovenkant uitgespuugd door de golf. Het ziet er geweldig uit!

Seb onze test pilot ging als eerste op de Citywave en surfte na een aantal keer proberen alsof hij aan het rippen is in de Noordzee. Ervaring van Seb, Joeri en Andy was toch dat de Citywave wel een ander soort golf is dan in de zee. Het is een golf zoals bij rivier surfen. Het is een andere tak van sport binnen het surfen. Maar daarom niet minder leuk, in tegendeel zelfs! Je wil alleen maar door met surfen en proberen om elke keer weer beter te worden. Je kan je eigen surfboard met vinnen gebruiken op de golf. Je hebt veel interactie met elkaar en er hangt een goede sfeer rond de golf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

247Waves heeft ook nog een goede meeting gehad met de eigenaren van Citywave. Om een update te geven over de ontwikkelen van de projecten van 247Waves. Na een laatste biertje en nog een laatste sessie voor Seb (eigenlijk was hij liever naast de golf gaan slapen) weer terug naar Den Haag. Vol kennis en energie om een wave pool in Nederland te realiseren.

Wil je meer weten over Citywave? Neem dan contact op met 247waves.com . 

 

Book your tickets