Surfpark Summit 2 – Orlando Florida

Joeri Fredriks en Jeroen den Otter vertrokken op 6 September vanaf Nederland naar Florida, Amerika voor de de Surfpark Summit 2. 

De Surfpark Summit is een bijeenkomst van alle Surfpark gerelateerde bedrijven, influencers, investeerders en ondernemers die meer willen weten over het verleden, heden en toekomst van de veel besproken surfparken over de hele wereld. Met 126 deelnemers uit 26 verschillende landen konden Joeri en Jeroen niet anders dan hun koffers pakken en vol met nieuwsgierigheid vertrekken naar Florida.

Surfpark Summit 2 Na een goede vlucht kwamen ze aan in het zonovergoten Orlando waar ze de volgende ochtend voor het congresgebouw stonden van de tweede Surfpark Summit. De eerste dag zat vol met interessante lezingen over Waveloch, de opkomende surfmarkt in China, Webber Wavepools en de nieuwste ontwikkelingen in surfpark land. Ook werd er inspiratievol verteld over hoe het surfen in China aan het groeien is en werd het dynamische proces beschreven dat je als surfpark ondernemer doorloopt. Aan het eind van het congres was er een afterparty in de wavepool van Disney Land (Typhoon Lagoon). Deze wavepool moest natuurlijk uitvoerig worden getest. Het werd al snel duidelijk dat de wavepool zorgde voor constante omstandigheden waardoor je kon focussen op die ene turn die je graag wilde oefenen.

De volgende dag was er een grote, typisch Surf park Summit afterparty Typhoon LagoonAmerikaanse, beurs de Surf Expo 2016. Stands zo ver het oog kon zien en alles was van het begin tot het einde gevuld met surf gerelateerde artikelen en diensten. Van giftshop artikelen tot aan vinnen, surfboards en de nieuwste technologieën. Tijdens de beurs kwamen ze ook Gerry Lopez tegen. Een legende in de surf wereld. Gerry vertelde dat hij wel eens in Nederland geweest was en in Scheveningen had gesurfd. Ook wist hij nog te vertellen dat de uitspraak van ‘Scheveningen’ in de Tweede Wereld oorlog werd gebruikt om Duitse verraders te ontmaskeren. Een aantal minuten later zagen ze CJ Hobgood met zijn merk Salty Crew.

Surf Expo 2016 Orlando FloridaNa twee dagen in een airco gekoelde omgeving te hebben rond gelopen moest er toch ook even gesurfd worden. Een surfsessie kan natuurlijk niet missen en zeker niet op de meest sharky spot van Amerika. Ook wel “shark bite capital of the world” genoemd. Locals zeiden: “They mostly just bit fingers or toes off, dont worry”. Na een haai te hebben gespot op 15 meter afstand op Smyrna Beach had de surfsessie lang genoeg geduurd.

Jeroen en Joeri zijn tevreden: “Het was de investering waard! Wij hebben ontzettend veel opgestoken en hebben kunnen concluderen dat Surfpark op de goede weg is.”

Op dit moment zijn er spannende ontwikkelingen en wordt er hard gewerkt aan nieuwe tekeningen. Een artikel hierover volgt nog! Wij houden je op de hoogte!

Interview door Pepijn Tigges

 

Book your tickets