Wavegarden – The Cove : New wave pool technology – video

Wavegarden heeft een nieuw wave pool model ‘The Cove’. We hebben een tijd moeten wachten om het nieuwe prototype van Wavegarden te mogen zien. Vandaag werd ‘The Cove gelanceerd. Er zijn een aantal aanpassingen gedaan en dat heeft geweldige uitkomsten gegeven. De golven zien er goed uit en de wave pool is op te schalen voor grotere golven. Het prototype is 50 m bij 80 meter en produceert 1000 golven per uur, dat betekend elke 8 seconde een golf. Dit zijn de golven die Stichting Surfpark ook in Nederland wil realiseren.

Golf frequentie
The Cove produceert 1000 golven per uur. Het golf producerend systeem wordt gecontroleerd door ingewikkelde software. Het programma is flexibel en biedt een gevarieerd scala aan golven. De golven kunnen ook variëren in grote en vorm. Zo kan er worden ingespeeld op het aantal surfers en het niveau van de surfers in het water. Ook kan er een pauze worden ingelast, waardoor de surfers weer terug kunnen peddelen naar de take-off zone. Op de hoogste frequentie worden er 1000 golven geproduceerd per uur. Dit houdt in 2 golven elke 8 seconde aan weerszijde van de pier.

Golf kwaliteit
De wave pool komt in verschillende maten en produceert golven op maat. Er kan worden gevarieerd in grootte, lengte, vorm (barrel en kruimelend), power en snelheid. De golven hoogte varieert van rustige golven van een halve meter tot sterke snelle golven van 2,4m. Afhankelijk van de grootte van de wave pool duurt de golf vanaf 10 tot 15 seconde. Dit is stukken beter dan de meeste natuurlijke golven. In de wave pool is ook een rif en een baai te zien. De rif golven zijn voor ervaren surfers en de baai golven zijn voor beginners. De golven zijn dus zeer geschikt voor beginners surflessen tot topsport en coachen.

Capaciteit
The Cove is zo ontworpen dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van het aantal surfers maar wel een goede surf ervaring behoudt. Surfers kunnen de stroming terug peddelen naar de line-up. Er kunnen 100 surfers per uur surfer (50 ervaren / 50 beginners). Daarnaast kan er in het kalme water in de baai worden gerecreëerd door zwemmers en kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Book your tickets